Sambut Anniversary di KL Tower

Disebabkan Lisa dan husband suka dan kuat makan, makanya Lisa bercadang untuk buat sambutan anniversary kami yang ketiga di KL Tower. Restoran 360. Buffet .Dari segi kos sebenarnya agak mahal, tapi bila beli kupon di FAVE, harga jadi lebih berbaloi. Lisa adalah peminat tegar FAVE. […]

Read more

Sambut Anniversary di Krabi

Sebulan sebelum anniversary kami, husband dah siap-siap pesan tolong kosongkan tarikh 20-23 january sebab ada urusan. Mula-mula pelik juga kenapa perlu kosongkan that day. Sedangkan anniversary kami adalah pada 18 januari. Kami dah tetapkan dari awal perkahwinan, bila sambut anniversary kena dianjurkan oleh kedua-dua belah […]

Read more

Pengalaman Menggunakan Qatar Airways

Raya ketiga Lisa dan Fareeq terbang ke Qatar untuk mulakan our new journey of life. Waktu husband nak booking tiket flight kami, ada beberapa pilihan syarikat penerbangan yang menawarkan perjalanan dari Malaysia ke Doha, Qatar. Disebabkan husband dah fly 2 bulan sebelum kami ke Qatar […]

Read more

5 Website untuk Booking Hotel Murah

Bila anda sudah decide untuk pergi bercuti bersama keluarga mahupun dengan rakan-rakan, perkara pertama yang perlu anda pilih adalah transportation. Jika anda mahu bercuti ke luar negara, tiket flight adalah nombor satu yag perlu anda beli. Perkara kedua adalah booking hotel atau tempat tinggal di […]

Read more

Menjadi suri rumah aka Stay-at-home Mom Best ke?

InsyaALLAH entry Lisa selepas ini lebih kepada mak-mak dan suri rumah tangga. Almaklum sekarang ni dengan rasminya Lisa sudah dinobat sebagai suri rumah tangga yang berseri. Aicewahh!! Sebenarnya sebelum ni Lisa merupakan seorang suri rumah juga waktu mula-mula kahwin dengan husband tetapi waktu tu Lisa […]

Read more

Celebrate Birthday at Shangri-la Hotel Doha

Last Saturday is my husband’s birthday. So, I really excited to make him surprise for the celebration. Mula-mula plan nak celebrate restaurant dekat dengan tempat tinggal kami sahaja tapi bila tengok rating di tripadvisor.com and zomato.com agak rendah dan review pun kurang. I changed my […]

Read more

Part 1: Tempat Menarik di Qatar

Minggu depan genaplah sebulan Lisa dan Fareeq tinggal di Qatar. Subhanallah pengalaman yang tidak boleh dijual beli apabila tinggal di negara orang tambahan pula negara Qatar sedang mengalami krisis yang agak dasyat pada masa ini. Entry kali ni Lisa nak share dengan anda beberapa tempat […]

Read more

Musim Panas di Doha, Qatar

Cerita tentang suhu, memang mula-mula Lisa rasa culture shock when i know the temperature is high which is around 46c. Rasa nak pengsan. Sebelum fly ke Qatar, husband dah siap-siap pesan untuk get ready dengan cuaca di sini. Bila entrance door buka je untuk kami […]

Read more